.

Dashboard

Monday, 15 October 2012

6Month

     
Heyy korang semua yg jenguk blog Ekin nie terima kasih banyak2 tau. Hehe Sebenarnya Ekin busy sikit hari nie tapi takpelah ade jugak masa nak update blog kan . Heeee xD Eh2 korang agak2 Ekin nak update pasal apa ye ? :)
Haaaaaaaaa Ekin malas nak bg suprise lerhh , jum ikut Ekin baca blog nie sama sama tau . Hehe , hari nie Ekin cuti so ade lah masa nak update. Ekin nak kongsi dgn korang2 semua tentang hubungan Ekin dgn bf Ekin , Alhamdulillah kami still kekal sampai sekarang. Dah 6bulan rupanyaaaaaa , Hehe Ekin nak ucapkan HAPPY ANNIVERSARY TO MUHAMMAD NAQIUDDIN B SHAHARUDDIN. Awak tahu tak hubungan kita dah pertengahan tahun membuatkan saya rasa nak melompat tinggi2 . Haha.Awak tahu tak bila saya rindu saya dapat bayangkan awak at sebelah , saya peluk bantal kuat2.Haha , Bila saya terbayangkan awak senyum,saya pun suka senyum sorang2 . haha bukan gila tau :P Biasalah dah bercinta semua jd indah.Makan batu pun dikatakan gula-gula.Haha :D Apa yang penting saya nak awak tahu yg saya sayangkan awak sangat2 sayanggg :*



Heeee tadaaaaaa apakah benda ini ? -.- Ini lah ayat Ekin utk diaa.Haha Ekin takde la pandai sgt nak bg dia ayat2 jiwang.Tapi demi Anniversary kitaorang,Ekin sanggup bg dia ayat manis :) Baca lah kalau nak :P




Hehehehe ni ayat dia bg at Ekin . Comel kan kan ? Huhu dia kan ade je nama panggilan baru utk Ekin . Haha otak dia beli at mana la ekk.Haha.Tapi yg paling Ekin suka dia buat bentuk LOVE tu. Kreatiff nya dia :) Haha jgn puji sangat nnt dia baca kembang hidung dia. Hahaha :P

Hahaha orang kata bila bercinta semua nak sama , semua nak sepadan, haa ! tgk lah twitter Ekin dgn Bf Ekin nie , Hehe background atas tu msti ade nama Ekin, nama dia . Dia pulak pakai gmbar Ekin, Haha nama twitter  masing-masing tukar,Degisn pun sama . Hahaha :D


Facebook pulak cover photo yang sama.hehe.Ekin pilih cover photo tu tiba2 dia ikut.Hahaha dulu pakai gmbar lain skrg dah tukar sama-sama,Yang pening sekali relayy tuh MARRIED -.- Kitaorang belum khawin tapi acah-acah dah khawin :P hahaha




THIS !! Who's ? Hahaha untung la gambar dia terpampang jadi wallpaper at hp Ekin,Comel kan mamat nie. Eh ! Hahahaha bukan senang nak dapat gambar dia nih.Macam artis pulak :P heee Tau lah dia tak suka amik gambar tp bila suh bg gmbar.MasyaAllah liat jugak dia nie.Haha tapi nasib baik dia bg kalau tak musim guruh la nampak nya ;)



Gmbar yang atas sana tuh masa dia dah besar ,yang nie pulak gmbar masa dia kecik , heeee comel kan dia buat muka. Ekin sebernarnya geram tgk tgn dia tu mcm kepak ayam KFC :P Haha kalau tak dah lama kene gigit tuh . Hahaha agak2 umur dia masa nie berapa ekk ? Ekin pun tak tanya lg.Haha Taknak tahu pun ! Yang penting COMEL , Muahhhh Sayang Awak Selamanya :*

Tuesday, 28 August 2012

4 MONTH


Haaa nie dah kali keberapa Ekin update blog nih ? Hee bytheway Ekin tak selalu bukak la blog nih . Itu pun sebab nak update je , kalau tak kirim salam je la.hehe . Hari Raya korang mcm mane okayy tak ? dapat banyak tak duit raya ? Boleh kongsi sikt dengan Ekin . Ekin tak cukup lagi nih nak buat lesen . Hahahahaha gurau2 -.- 

Haihh macam biasa la ye tajuk yang kita nak bahas kan hari nie . Hehe. Tak sangka jugak kan dalam 4 bulan nih banyak dugaan yang dtg at Ekin . Tapi Ekin redha dgn ketentuan Allah . So kene lah terima dengan hati yang terbuka. hihi :) nampak je 4 bulan tapi bg Ekin mase cepat sangat berlalu. Tau2 dah 4 bulan . Alhamdulillah ! So Ekin nak ucapkan Happy Anniversary to my sweetheart Muhd Naqiuddin B. Shaharudin . Semoga menjadi insan yg baik dan soleh buat Ekin & menjadi pendamping hidup Ekin selama 4 month . Terima kasih kerana menghalalkan segala perkara2 yg telah menyinggung perasan awak . Terima kasih juga kerana sanggup berkorban utk Ekin tanpa penat lelah demi org tersayang . Terima kasih juga kerana memberi kasih sayang yg cukup utk Ekin sehingga membuatkan Ekin merasa aura kasih syg awk mengalir dalam tubuh Ekin . Dan Ekin berharap hubungan kita takkan terputus di tengah jalan dan kekal ke akhir hayat . InsyaAllah dengan restu Allah kita memohon supaya dipermudahkan segala urusan . Aminn :')


Comel kan kan kan ! Hahaha k syok sendiri :D Yg penting Ekin sayang sangat3 dengan dia :* Walaupun kami jauh dimata tetapi kami tetap dekat dihati . Hehe ^.^ Tapi yg paling sweet memories bagi Ekin kan dia nyanyikan lagu utk Ekin . Lagu yg penuh senikata & paling bermakna buat Ekin . Hehe walaupun dia malu tapi dia comel la sebab sanggup nyanyikan utk Ekin . Hahaha perkara yang tak dapat Ekin lupakan . Bila ingat je kenangan manis tuh , mesti suka senyum sorang2 . Haha oh meyyy :P InsyaAllah kalau birthday Ekin tahun depan Ekin nak dia nyanyikan lagu special sempena birthday Ekin nnt :D Ekin tak nak hadiah , just nyanyikan pun dah cukup la . Korang tahu tak coklat kinderjoy ? Ekin tak pernah makan ataupun rase coklat tuh walaupun ade duit nak beli tapi malas . Haha mahal la ! lebih baik beli topup je kan kan . Hehe . Lagi berbaloi ! lagi pun nama kinderjoy tuh nama FB dia . Haha sebab tuh Ekin teringin nak rase . Mesti manis kan ? manis seperti orangnya ^_^ . huhu . Takpe lah kalau ade rezeki nanti , adelah kinderjoy tuh depan mata dengan tuan2 dia sekali . Haha ;) 


      Jeng jeng jeng :> Hehehe Saya Sayang Awak . Saya Suka Awak . Saya Cintakan Awak . Adakah awak mempunyai perasaan yg sama terhadap saya ? Hahaha mesti lah kan sayang :* Saya sentiasa bahagia bila disamping awak walaupun melalui sms/call . Saya menangis bukan bermakna saya tak bahagia . Saya menangis kerana bersebab . Sebabnya saya sentiasa amik berat pasal awak . Kalau awak ade masalah , jgn simpan2 ye . Saya kan ada . Saya sentiasa ade utk awak . huhu . And saya menangis juga sebab gembira , saya gembira bila dapat kenal dengan awak , saya bersumpah yang saya orang yang paling beruntung bila dapat kenal dengan awak walaupun kita pernah bergaduh . Tapi tak pe masalah boleh dibincang dengan baik2 kan sayang . I love you . Saya berharap sangat yg awak tak kan hampakan saya & impian saya utk menjadi pendamping hidup awak buat selama2-Nya . Saya harap awak jangan menangis ye bila baca blog saya nih . Hanya sekadar kata kata yg boleh membawa kita ke jalan yg baik . Sekali lagi terima kasih untuk segala2-Nya :*





Heee Sorry sangat2 kalau buruk . Ekin tak kretif la . Hee sekadar ikhlas di hati sudah ! Haha :* Sincerely by your love : Ekin 

Monday, 16 July 2012

Memories Julai

Haii guys :D How are you today ? Ekin sihat hari nie sebab tuh Ekin boleh lagi meng-update blog nie , hehe . Ekin nak cerita pasal Anniversary Ekin & Bf Ekin (Qiu) selama 3 bulan :) Alhamdulillah . Ekin bersyukur ke hadrat Ilahi kerana Allah dah izinkan hubungan kami sampai sekrang , InsyaAllah untill Jannah :'> Kami mula membina hubungan pada 16 April 2012 , pada pukul 1:30 a.m. tgh2 pagi kan ? baru romantik -______- Hehe . Ekin dah tau dah mcm mane perangai dia, ade yg nakal , ade yg sweet , dia juga suka merajuk tau . Jgn main2 . Hehe Tapi bila dia pujuk Ekin , Ekin dah melting dulu :P Haha . Bagi Ekin la kan , Ekin tak pernah kekok bila ckp dgn bila , Ekin selesa ckp dgn bila . Tak mcm ex2 lain . Opsss ! Topic lain la pulak . Heee xD Ekin dah berpengalaman dah sebenarnya , so Ekin dapat agak mcm mane perasaan dia bile dia sedih , marah anyway Ekin tetap sabar & cube memberikan kata2 semangat dkt dia . Sebab Ekin dah janji dgn dia ape2 pun  terjadi Ekin takkan marah dia . Masalah kan boleh bincang baik2. betul tak ? Hee :> Malam semalam dia col Ekin sbb nak ucapkan Hari Anniversary kiteorang , Ekin rase nak menangis dekat situ sebab Ekin tak sangka cepat sgt hubungan kita berlalu menempuhi saat2 manis & pahit bersama , heeee jiwang la pulak -_- Lepas tuh dia pujuk Ekin jgn menangis , tapi bila dgr suara dia , lagi menangis la jawabnya . Haha , so melt :) lepas dah habis call , dia msj dia kata " Bby , ilove you syg , biy tau bby happy tapi jgn menangis yea syg :') sory kalau biy tak awk menangis" Dari situ , Ekin dapat rasekan betapa besarnya kasih syg dia utk  Ekin . Hee :'> Ekin pun reply " Ilove you biy :'( terima kasih kerana sudi jadi bf bby selama 3 bulan tanpa penat lelah biy.Terima kasih jugak sebab sudi terima kelemahan bby,Terima kasih juga sbb halalkan kasih syg biy , hati biy , jiwa raga biy utk kita,sekali lagi bby nak mintak maaf seandainya tutur kata bby ade menyinggung perasaan biy, bby mintak maaf seandainya bby jarang layan awak , bby bz dgn keje bby smpai abaikan awk syg, Bby rase bersyukur kpd Allah sbb tuhan dah hantar bidadari yg sgt comel utk menjaga bby yg nakal nie , Hehe :'> Sempena hari anniversary kita nie , bby nak buat permintaan. bby tak nak kehilangan awk :'< Bby tak nak awk sebut perktaan CLASH, awk lah insan yg paling bby syg , awk la tmpat bby mengadu, awk la tmpat bby bergurau, awk juga la tmpat bby meluahkan perasaan. Everthing with you syg . Heeee panjang kan ? boleh buat karangan nie . comfirm dpt A+ >.< hehe okay la saya hanya mampu ckp yg saya sygkan awk :'>

Saturday, 16 June 2012

Happy anniversary ke-2





Assalamualaikum , Hari nie Ekin nak cerita pasal Hari Anniversary Ekin yg ke 2 , Alhamdulillah , kami still sampai sekarang walaupun ribut taufan yg dtg . Hahaha ;p but yg penting kami bahagia sgt . Kepada my boyfriend , Ekin ucapkan terima kasih banyak2 sebab sudi menjaga Ekin tanpa mengenal erti penat lelah selama 2 Bulan  :') . Tanpa kasih sayang awak , siapa la saya , hehehe . Terima kasih jugak sebab da banyak habiskan duit utk Ekin sorg , walaupun terpaksa merempuh hujan panas ^^ Ilysm dear :) , walaupun dah 2 bulan bersama tapi rase mcm 2 tahun plak , hehehe . kenangan yg paling manis bg Ekin ialah masok air sama2  . Hahaha , walaupun msj dengan dia mmg Ekin suka tergelak sorg2 . Dia juga kanak2 riang . Dia kata dia tak reti marah , lagi bagus . Hahaha . Tapi kenangan yg paling pahit , Ekin penah kecewakan dia :( smpaikan dia minta clash dgn Ekin sndiri . Ekin tduh dia bukan2 . Ego kan Ekin ? Hehehe . Ekin juga nak minta maaf atas kesalahan yg penah Ekin buat yg boleh mengguriskan hati awk , mmg Ekin stress mase tuh , tapi tak bermakna Ekin benci , Ekin just nak kan perhatian , tuh je :) Ekin syg sgt2 dekat awk . Kalau ikutkan dgn awk la Ekin suka membazirkan airmata utk kita merasai suka duka bersama :') . Dia juga la Ekin bg present birthday dekat dia . Betapa beruntung memiliki awak , sayang <3 Hee . dan betapa takut nya kehilangan awak :'( Ekin janji Ekin akan jaga awk sampai bila2 . InsyaAllah . Doakan Ekin dgn Dia ye korang !!
<3 I LOVE YOU SO MUCH QIU KINDERJOY <3

Thursday, 14 June 2012

My Pic ^^

Assalamualaikum , Haii korang . Muahh I Love You :) Hehehe





Yg nie time kat surau dekat hospital . Nak lawat atuk Ekin la :) Snap-Za





 Pipi Ekin dah naikkk , Nmpak tak gebu dia tuh ! Hahaha Ashamed :p



 Time nie muka tgh sakit , pucat kan ? Haha abaikan la . yg penting senyumm :)






Btw Ekin Dahh Gemukkk laa ^^ Hahahaha Adoiii ! bye -,-

Birthday boy present ^___^

Asslamualaikum , Haii korang . amacam hari nie ? sihat tak ? Hee Ekin alhamdulillah , sihat ^^ . Haaa nie dah masok bulan 6 kan . Hehe , mst ade yg special kan ! huhu mmg ade pun :) Hari nie 14/6/2012 hari hari yg paling sweet bg Ekin dgn dia . Haha . okay sebenarnya malu nak cerita tapi apekan daya perasaan tak boleh simpan lama2 kene luahkan jugak kan . huhu . Haa berbalik kpd cerita , Ekin nak cerita kan hadiah ape yg Ekin bg dekat dia , agak biasa tapi hadiah nie cukup bermakna buat Ekin :) Hari nie hari khamis , 16/4 iaitu hari lahir bf Ekin . Hehe . yg ke-16 , Ekin ucapkan Selamat Hari Lahir Buat org tersayang . Semoga panjang umur , dimurahkan rezeki , sentiasa jadi anak yg baik , anak yg kuat dan yg paling pnting I Love You , Syg :*
. Ekin rase happy sgt sbb Ekin dah tunaikan janji janji Ekin dekat dia . Nak tau ape ? Ekin akn jadi org pertama wish birthday dia n Ekin nyanyikan lagu utk dia . Walaupun suara Ekin tade la merdu mana tapi Ekin ikhlas nyanyikan lagu demi org tersayang . Prinsip hidup Ekin satu je iaitu buat dia bahagia ^^ , Ekin nie tade la romantik mana mcm pompuan2 lain at luar sana . Hehehehehe . Tapi Ekin beruntung memiliki hati dia yg sgt mulia , I'll appreciate it :') . Tapi Ekin kesian dekat dia sbb time birthday dia , Hotlink tak bg dia call free . Tak tau la Hotlink nie jeles ke , dendam ke . mmg terseksa la dia . Adoii ! Haha . Gambar yg di atas tuh la birthday present dia , dari buah hati yg tersayang , dup dap dup dap , zzzz hahaha . Harga nye RM$$.$$ . (RAHSIA) . Mana boleh bg tau . Hehe . Tapi cantik tak cincin tuh  ? , Ekin tak pandai pilih cincin ;( . Btw juga first time Ekin bg present dekat bf . Sebelum nie Ekin nak bg tapi tak kesampaian . Kecewa jugak masa tuh . Hee tapi takpe , Ekin tak nak ingat balik kisah2 lama yg dah basi -,-" . Ekin dah simpan niat dalam hati Ekin akan bg jugak present dekat bf Ekin sendri . Heee . Biy , Semoga kehadiran mu mewarnai hidupku , walaupun jauh dimata tetapi dekat dihati ;D , Byee Assalamualaikum .

Wednesday, 6 June 2012

Teman Hidup Baruku ;)

Assalamualaikum , Hai dah lame jugak tak update at sini . Dah mcm tebuan dah . hahaha . Firstly , Ekin nak cerita pasal budakk comel yg paling Ekin sayang . Maybe korang ingat Ekin single kan , sbb Ekin jarang cerita dekat kwn2 yg Ekin dah jumpe pengganti baru . Selama nie Ekin senyap je pasal status Ekin . Tapi kali nie bukan lagi rahsia ^______^



















Ini gambar dia , Comel kan ? ade tahi lalat dan senyuman yg sgt manis . Hehehehe . Ekin nak cerita pasal dia semenjak dah jd milik Ekin skrg . hihihi Kami dah 1 Bulan 3 Minggu bersama menjalani hidup suka & duka sama2 , wah3 ! hehehe . Dekat Facebook dia nie Hot sgt , dekat twitter tak tau la plak , sbb tuh payah nak suruh dia call . Hahaha . Dah la rindu gile gile gile dekat dia , sampai Ekin sendri boleh jadi gile . Haha . Kami start couple pada 16 April 2012 dan Alhamdulillah , kami still sampai sekarang . Doakan kiteorang bahagia yea ;) Ehh ! Lupa pulak nak bg tau nama dia , heee . Nama dia Naqiuddin , tapi org panggil dia Mad ? Haha . Ekin sendiri pun tak pernah pnggil dgn pnggilan tuh . Umur dia 16 y/o . Same dengan Ekin ^___^ Hee . Dia baik , setia , sopan santun , dia pandai amik hati Ekin dan yg paling penting Ekin sayang sgt dekat dia . Dia berbeza sgt dgn lelaki lain . Dan juga berbeza sgt dgn ex-2 Ekin . Dia mudah mengalirkan airmata , dia juga pendengar setia Ekin bila Ekin marah , sedih , menangis mahupun gembira ;') , Mule2 dia mintak couple , Ekin jual mahal . Hehehe , sbb tuh Ekin da berpunya , takkan la nak terima kan mase tuh . Tapi tak tahu kenapa Ekin dah makin suka dekat dia sbb cara percakapan dia sangat manis dan sopan :) Ekin akui yg Ekin tak de la baik sgt , Tapi Ekin akan berusaha akan jd yg terbaik utk dia . Dia jugak selalu topupkan Ekin . Whoaaaaaaaa ! sangat beruntung , Hahaha . Selama nie Ekin je yg topup kan Bf . Kali nie Bf Ekin sendiri yg topupkan . Bukan Ekin gile topup tau . Sorry sikit ehh . hehe . Ekin just nak ucapkan terima kasih byk2 sebab dah byk habiskan duit utk Ekin sorg :* . Ekin suka kalau dia bg ayat manis . Ekin nie suka merajuk , tapi bile dia pujuk , OMG ! hati titew cair sangat . Hahaha . Ayat dia mmg pandai amik hati org . Walaupun nampak dia mcm pendiam tapi dalam hatinya ade taman tau . hehe . Actually , Birthday dia bulan 6 , Bulan nie la . hehehe . Mase birthday dia  , Ekin nak jadi org pertama yg wish birthday dia dan org pertama yg akan nyanyikan lagu utk dia . Hee . Ekin dah belikan dah present utk dia . utk pengetahuan semua la , Ekin tak pernah bg present dekat kekasih . percaya tak ? huhu . Kali nie Ekin nak simpan niat dalam hati yg Ekin akan bg persent dekat org tersayang . huhu . Walaupun harga present tuh mahal , tetapi bila dibandingkan dgn kasih sayang dia utk Ekin selama nie jauh lebih mahal . Dan Ekin berjanji Ekin akan jage hubungan Ekin sampai bile2 . InsyaAllah :) byeee ^___^

Monday, 9 April 2012

Adik

Assalamualaikum . Hai Guys ^^ . Ekin nak kenalkan at korang . Yang ini Adik Angkat kesayangan Ekin . huhu . Dalam byk2 Adik angkat , Dia sorg je yg tahan dgn Ekin sampai skrg . hihi . Ekin ade 15 adik angkat termasuk dia . Tapi yg lain tak tahan dgn Ekin , semua ikut kepala sndri je ;( Tapi Ekin bersyukur dapat jmpe Adik Ekin nie . hehe . Nama dia Muhammad Syahiran . Tak kesah la korang nak panggil ape , asalkan nama yg sedap di dengar sudah la kan ;) umur dia 15 tahun . setahun muda dgn Ekin . Dia hensem kan , comel lagi tuh . huhu . dia dah jadi adik angkat Ekin selama 2 bulan . lama gak tuh . Tak mcm yg lain , seminggu je dah tak tegur . mmm :| , anyway . Dia nie seorang pemalu , Tapi perangai naik hantu . hahaha :p , Kalo msj dia , mst nak menang tak nak kalah . huhu . Tapi Kami Bahagia <3

Something news


Hai semua , Sihat tak ? but the way , Ekin dah lama tak update blog nie . last update pun tahun lepas bulan 12 . huhu . lame nyerrr -.- . Tapi kali nie simpan niat dlm hati nak update balik :D . Dulu blog Ekin tak secantik blog korang . sekarang Ekin dah tempah org untuk mewarnakan balik blog ekin yg makin lama makin lusuh . huhu ^^ , Kenal tak sape org yg at atas tuh ? Dia dah lah baik . comell . dia suka tolong Ekin . hehehe . Nama dia NABIL ASYRAAF , umur 15 tahun , muda setahun je dgn ekin . hee ^^ , Dia lah yg Edit blog Ekin nie . comel kan . huhu . Ekin tak macam dia . pandai edit edit nih . Tapi Ekin bersyukur sgt sbb dia snggup tlg Ekin walaupun anytime dia bz je nak siapkan folio dia . huhu ;D . Okay lah  Bye guys ^_^